ıspanak kökü yemeği


Ispanak kökü yemeği: Kestiğiniz ıspanak köklerini atmayın, ziyan olmasın. Ispanakların çoğu zaman köklerini değerlendirmek istemeyiz, doğrudan çöpe atarız. Aslında bu israf kimi zaman zorunluluktan kaynaklanır. Eğer ıspanak ile yemek hazırlarken az ölçekli ıspanak ayıklamışsak, o nedenle yemek yapacak kadar kök elde edemediğimizden (attığın taş ürküttüğün kurbağaya değmez) de ondan.

Fazlaca ıspanak köklerine sahipsek eğer, neleri yapılmaz şu köklerin. Bir tanesi görünen resimle örnektir. Kavurması, çorbası ve de pirinçli bulgurlu ıspanak kökü yemeği bunlardan ancak bir kaçı. Ispanak kökü aynen ıspanak gibi pirinçli veya bulgurlu 20 dakikada pişer. Ve sade yenilebildiği gibi, sarımsaklı yoğurtla da tüketilebilir.
serasera©

Bu blogdaki popüler yayınlar

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

pilava ne kadar yağ konur

yanık sütten ne yapılır

Aşurelik buğday ve yarma 'dövme' nedir