Hazır pizza nasıl pişirilir?


Hazır donmuş pizza nasıl pişirilir? Mutfaklarımızda buzdolabı ve dondurucuda sakladığımız bazı gıda maddeleri acil durumlar için bir kurtarıcıdır. Önceden hazırlanıp saklanan pişirilmeye ve kızartmaya hazır dolma, börek ve daha ismini saymadığım onlarca gıda maddesi arasına hazır pizzalarıda ekleyebiliriz. Öyle ise..

Hazır pizza nasıl saklanır?
Hazır pizzalar günü birlik ve uzun süreli olarak saklanabilirler. Günü birlik olarak Buzdolabında +4°C de 1 gün, Buzlukta -6°C de 1 hafta, Derin dondurucuda ise, -18°C de son kullanma tarihine kadar saklanabilir. Hazır pizzaların son kullanma tarihi ve diğer bilgileri paketi üzerinde üretici firmalar tarafından belirtilmektedir.

Bilgi olarak,
Hazır pizzaların üzerinde derin dondurucu içerisinde 1 yıl saklanabileceğinin ifade edilmektedir. Önemli olan hazır pizza paketlerinin üzerindeki son kullanma tarihidir ve o tarihi dikkate almamız gerekir. Dondurulmuş hazır pizza çözüldükten sonra diğer dondurulmuş gıdalar gibi tekrar dondurulmaz.

Hazır pizza nasıl pişirilir?
Dondurucudan çıkarılan hazır pizza çözülmesini beklemeden fırın tepsisi içerisine alınır. Önceden ısıtılmış 220°C ila 240°C fırında 8 ila 13 dakika arasında pişirilir. Genel olarak üzerindeki peynir tamamen eridikten sonra, hazır pizza servise hazır hale gelmektedir. Bir de, hazır pizza pişirildikten sonra 10 dakika içerisinde tüketilmesi tavsiye edilmektedir.
serasera©

Bu blogdaki popüler yayınlar

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

donmuş taze fasulye kokusu nasıl giderilir

pilava ne kadar yağ konur

Aşurelik buğday ve yarma 'dövme' nedir