Hamsi Nasıl Saklanır


Hamsi derin dondurucuda saklanabilir. Saklanacak hamsi taze, parlak derili olmalı ve gözlerinde kanlanma olmamalıdır. Hamsi hiç bir işlem görmeden bütün olarak buzdolabı poşetlerinde veya plastik kutularda saklanabilir. Saklama süresi dondurucuda 3 ay olsada en güzeli "tat ve lezzet bakımından" 2 ay içerisinde tüketilmelidir. Dondurucudan çıkardığınız hamsiyi buzdolabı içerisinde çözdürün, öyle kullanın. Çözülmüş balıklar tekrar dondurulmaz, bilirsiniz.

Balkıçıdan aldığınız hamsileri aynı gün tüketmeyip saklamak için, hamsileri ayıklamadan ve suya vurmadan buzdolabında 1-2 gün saklayabilirsiniz. Ayıklanmış ve suya vurulmuş hamsileri dolapta 1-2 beklettiğinizde, ilk günün lezzetini yakalamanız mümkün olmayacaktır. Zahmetsiz ve mutfak kokusu yapmayan ve ailenizin severek tüketebileceği en güzel hamsi, bu tarifle yapılır. Denemeniz alışkanlık kazandıracaktır.
serasera©