Yumurta Pişirme



Sahanda yumurta, menemen veya benzeri yumurta kullanılarak hazırlanan yemeklerde kıvam çok önemlidir. Yemeği hazırlayan kişi, bu tercihleri göz önüne alarak yemeğin pişme süresini ayarlar. Kıvamın tuttuğu görüldüğü an, ocak söndürülür.

Ne var ki, ocak sönmüş olsa dahi tavanın sıcaklığı ile yumurta pişmeye devam eder. Kontrol dışı bu gelişme nedeniyle istenilen yumurta kıvamı tutturulamaz. Bu olumsuzluğun önüne geçmek için ıslatılmış bez çok işimize yarar.

Yumurta tavasını ocak üzerinden aldıktan sonra, ıslak bez üzerine oturtarak hızlı bir şekilde tavanın soğuması sağlanır. Bu sayede yumurta pişirirken kıvam sorunu yaşanmaz.
serasera©