donmuş gıdalar nasıl pişirilir


Donmuş gıdalar nasıl pişirilir? Yemek hazırlamak için dondurucudan çıkardığınız donmuş kimi gıdaları, kullanmazdan önce mutlaka oda sıcaklığında veya mikrodalga fırında çözdürünüz. Bu gıdalar arasında donmuş tavuk, haşlamalık et, dondurulmuş pırasa, ıspanak veya benzeri gıdaları sayabiliriz. Özellikle bu gıdaları düdüklü tencere yardımı ile pişirmek isterseniz sakın ha, donmuş durumda kullanmayınız. Kulanırsanız, sözünü ettiğim gıdalar istenildiği gibi pişmeyecek çiy kalacaktır. Çiy pişmiş yemeklerin tekrar pişirme ile düzeltilme şansı yoktur, söyleyim de..
serasera©

Bu blogdaki popüler yayınlar

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

yanık sütten ne yapılır

pilava ne kadar yağ konur

Aşurelik buğday ve yarma 'dövme' nedir