Yumurta Haşlama



Yumurta haşlarken genel kural; yumurtanın oda sıcaklığında olması gerekir. Bunun nedeni su içerisinde kaynarken yumurtanın çatlamasını önlemektir. Kural yerinde ve doğrudur.

Ancak, buzdolabından alınan yumurtanında çatlamadan haşlaması gerektiği hallerde vardır. Şayet dolap içerisinden alınan yumurtaları haşlamanız gerekiyorsa yapmanız gereken, yumurtanın sivri tarafından değilde karşı tarafından iğne ile bir delik açmaktır. Eğer yönünü karıştırmazsanız delerken, gayet başarılı bir şekilde yumurta haşlayabilirsiniz.

Üstteki resim size yardımcı olabilir. Yumurtaların sivri tarfı sola bakacak şekilde dizilmiştir. Siz ise, yumurtanın resimde göründüğü şekilde sağ tarafından ok istikametinde delik açmanız gerekecek.
serasera©