bakliyat ürünleri satın alırken nelere dikkat etmeliyiz


Bakliyat ürünleri satın alırken nelere dikkat etmeliyiz? Nohut, fasulye, barbunya ve mercimek gibi bakliyat sınıfına dahil malzemelerle yemek hazırlarken malzemelerin cinsini ve üretim yılını bilmemiz gerekir. Bu bilgiler bize deneyimlerimiz sayesinde yemeğin su ihtiyacını ve pişme süresini belirlemekte yardımcı olur. Fakat bu pek de mümkün değil.

Piyasada satışa sunulan bakliyat ürünleri yerli ve ithal olmak üzere iki çeşittir. İthal ve yerli ürünlerler birbirlerine her ne kadar görsel olarak benzeselerde pişirilirken su ihtiyacı ve pişme süreleri aynı değildir. Başka bir dikkat edilmesi gereken nokta ise, aynı ürün içerisinde yeni ve eski ürün karıştırılmış olabilir. Ya da, aynı ürünün başka cinsleri karıştırılmış olabilir. Bakliyat ürünlerinde bu çeşit sorunlar hep vardır.

Bu ve benzeri sorunların üstesinden gelmek hiçte kolay değil. Bu ürünlerin alış verişini güvenilir yerlerden yapmamız işimizi kolaylaştırabilir. Ayrıca, bu ürünlerle ilk yaptığımız yemekte yemeğe koyduğumuz su miktarını ve pişirme süresini bir yere not etmek en güzelidir.

Sonuç olarak; sözünü ettiğim nedenlerle bakliyat yemekleri ya geç pişer, ya da pişmiş yemeğin içerisinde iyi pişmemiş sert taneler bulunabilir. İyi pişmemiş tanelere yapacak bir şey yok. Yemeğin geç zamanda pişmesi nedeniyle su miktarı eksileceğinden üzerine su ilave etmemiz gerekir. Yemek tenceresine su ilave etmemiz gerektiğinde kaynar su kullanmalıyız ve ilave su miktarı hep, malzemelerle yüz yüze olmalıdır.
serasera©

Bu blogdaki popüler yayınlar

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

donmuş taze fasulye kokusu nasıl giderilir

pilava ne kadar yağ konur

Aşurelik buğday ve yarma 'dövme' nedir