Yassı Kadayıf

Belirli ölçülerde un, su, maya ve karbonat katkısı ile bulamaç halinde yoğurulan hamurun, kendine özel sacı üzerinde pişirilmesiyle elde edilen çiğ bir tatlı çeşitidir. Yassı Kadayıf, Taş Kadayıf ve Arap Kadayıfı adıyle bilinir. Resimde göründüğü gibi bu tatlının ön yüzü göz göz delikli ve üzerinde bir miktar çörek otu serpilmiştir.
Bu tatlının çiğ halini yapmak ustalık gerektirir.

Hamurunun hazırlanması, mayalanması ve pişirilmesi tamamen usta ellerin işidir. Yassı kadayıfın pişirilmesinde kullanılan pişirme sacı kendine özel, kalın metal bir sacdır. Mutfaklarımızda yassı kadayıfın çiğ halinin yapılması yerine, mahalle yufkacısı veya pazar yufkacılarından tedarik edilen hazır yassı kadayıfların tatlısını yapmak mümkündür. Tarifine uygun yapılan yassı kadayıf tatlısının lezzetine doyum olmaz.
Mutfağınızda kolaylıklar dileği ile,
serasera©