Kapya Biberi

18 Haziran 2009

Kırmızı biberler dünyada en çok tüketilen sebzeler arasındadır. Askorbik asit ve karoten içeriği yönünden zengin olan kırmızı biberler beslenmemiz açısından çok değerli bir besindir. Biberler taze ve kurutulmuş olarak tüketilse de gıda sanayinde konserve, salça, biber suyu, turşu, dondurulmuş ürünler, kızartma, sos, ilaç yapımında antibiyotik hammaddesi, yem maddesi ve boya yapımında da kullanılmaktadır.
Ayrıca baharat karışımlarında, alkolsüz içeceklerde, dondurma ve çiklet yapımında da kullanılır. Mutfaklarımızda kapya biberi ise; çorbası, dolması, kızartması ve çoğu et yemeklerinde katkı sebze olarak kullanıldığı gibi değişik tariflerle meze yapılarak kullanılır. Etli kırmızı kapya biberler mutfaklarımızda geniş kullanım alanına sahip olmakla birlikte C vitamini deposudur.
Mutfağınızda kolaylıklar dileği ile,
serasera©



5 yorum:

kubra zeynep kara dedi ki...

salçası ve turşusu olmazsa olmazlarımız gibi bu biberin.
bizde adanada çok tüketiriz

ŞANSLI dedi ki...

Canım uzun zamandır yoktun.
Bloğuna hoş geldin.
Benim devamlı kullandığım bir sebze türüdür.Kavurması da çok güzel olur.Doğru söylüyorsun çok vitaminlidir.Paylaşımın için teşekkürler.İyi geceler.

Çiğdem dedi ki...

yemeklere kesilince de ,çok güzel kırmızı duruyor ,hem de faydalı...

ŞANSLI dedi ki...

Hayırlı kandiller...

sera dedi ki...

Teşekkür ederim şanslı.
Size de hayırlı kandiller.

Yorum Gönder