18 Haziran 2009

on

Kapya Biberi

Kırmızı biberler dünyada en çok tüketilen sebzeler arasındadır. Askorbik asit ve karoten içeriği yönünden zengin olan kırmızı biberler beslenmemiz açısından çok değerli bir besindir. Biberler taze ve kurutulmuş olarak tüketilse de gıda sanayinde konserve, salça, biber suyu, turşu, dondurulmuş ürünler, kızartma, sos, ilaç yapımında antibiyotik hammaddesi, yem maddesi ve boya yapımında da kullanılmaktadır.
Ayrıca baharat karışımlarında, alkolsüz içeceklerde, dondurma ve çiklet yapımında da kullanılır. Mutfaklarımızda kapya biberi ise; çorbası, dolması, kızartması ve çoğu et yemeklerinde katkı sebze olarak kullanıldığı gibi değişik tariflerle meze yapılarak kullanılır. Etli kırmızı kapya biberler mutfaklarımızda geniş kullanım alanına sahip olmakla birlikte C vitamini deposudur.
Mutfağınızda kolaylıklar dileği ile,
serasera©