mutfakta akıllı işaretler

Mutfakta akıllı işaretler: Piktogramlar yani akıllı işaret veya semboller, her kültür düzeyinde ki insanların bir bakışta kavrayıp anlayabileceği basit resimlerdir. Bir anlamda, kimi konularda oluşturulmuş bir dünya dilinin grafiksel resimleridir. Konunun bilimsel açıklanması konumuzla ilgili değildir. Bizleri ilgilendiren tarafı mutfaklarımızda kullandığımız bazı seramik, cam, porselen ve plastik mutfak eşyalarının üzerlerinde veya kullanım kitapçıklarında gördüğümüz akıllı işaretlerin anlamlarıdır.
Resimde gördüğünüz işaretleri çoğu mutfak eşyalarımızın üzerinde görebiliriz. Ayrıca bu eşyaları kullanırken, üzerlerinde bulunan akıllı sembolerin anlamlarının ne olduğuna dikkat etmemiz gerekir. Çünkü bu işaretler, kulanacağımız eşyanın kullandığımız yerlerde başımızın derde girmemesi için akıllı uyarılardır. Bu işaretler mal ve can güvenliğimiz için çok önemlidir.

Mutfak eşyalarımızı elektrikli fırın, ocak, mikrodalga fırınlarda kullanırken veya bulaşık makinesinde yıkarken bu akıllı resimlere göz atmalıyız. Resimde görünen işaretlerin bulunduğu bir mutfak eşyası bulaşık makinesinde, buzdolabında, elektrikli fırında ve mikrodalga fırında güvenli bir biçimde kullanılacağını göstermektedir. Bu akıllı işaretler bizler için hazırlanmış, bu ikazlara uyalım ve uymayanlarıda uyaralım.
serasera©

Bu blogdaki popüler yayınlar

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

yanık sütten ne yapılır

pilava ne kadar yağ konur

Aşurelik buğday ve yarma 'dövme' nedir