evde lavabo tıkanıklığı nasıl açılır

Evde lavabo tıkanıklığı nasıl açılır? Lavabo, evye ve küvet tıkanmaları ve giderilmesi: Evlerimizde bulunan mutfak ve banyolarda kullandığımız lavabo, evye ve küvetlerde bulunan atık su giderlerinde zaman içerisinde ki tıkanma bizleri fazlasıyle rahatsız eder. Lavabo tıkanmalarının sebebi her ne kadar bizlerin dikkatsiz kulanımı nedeniyle olsa da, zaman içerisinde kullanımdan doğan nedenlerle tıkanması kaçınılmazdır. Atık su giderlerinin normal tıkanıklığını gidermek çoğu zaman kolaydır.

Bazen tıkanıklığı gidermek için tesisata müdahale etmek gerekir. Piyasada çok çeşitli isim altında tıkanmış lavabo ve giderleri açmak için satışa sunulan kostik alkali bileşimli kimyasallar mevcuttur. Genel olarak lavabo aç ismi ile bilinen bu kimyasalları bakkal, market ve nalburlarda bulmamız mümkün. Bu kimyasallar kulanıldığı PVC ve plastik tesisat tahliye borularına tahribat yapmaz. Fakat insanların bu maddelere teması halinde zararlıdır. Onun için bu maddeleri dikkatli kullanmalıyız.

Lavabo Aç Nasıl Kullanılır?
Lavabo aç karton kutusunda tek kullanımlık poşetler içerisindedir. Giderlerin tıkanıklık durumuna göre bir kaç poşet kimyasal kullanmamız gerekebilir. Öncelikle kimyasalı kullanmazdan önce 2 Litre suyu kaynatarak hazır etmeliyiz. Poşet içerisinde bulunan kimyasalı tıkanmış lavabo veya borunun ağız kısmından içeriye boşaltmalıyız. Üzerine kaynar suyu döktükten 1-2 dakika sonra, musluğu açarak borulardan bol su geçmesini sağlamalıyız. Eğer tek poşetle yaptığımız bu uygulama tıkanıkları gideremiyorsa, kimyasal miktarını 2-3 poşet artırarak tekrarlamalıyız.

Bu kimyasalı çocuklardan uzak tutmalı, kulanımı sırasında çıkacak buharı solumamalı ve kimyasalı göz, cilt ile temasından kaçınmalıyız. Ayrıca bu kimyasalı el, yüz, vücut ve gıda madeleri temizliğinde kullanmamalıyız.
Mutfağınızda kolaylıklar dileği ile,
https://tatlar.blogspot.com/

Bu blogdaki popüler yayınlar

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

sulu sütlaç nasıl koyulaşır

donmuş taze fasulye kokusu nasıl giderilir

pilava ne kadar yağ konur