Kedi Dili 'savayer, savoiardi' Bisküvi

Kedi dili:
Un, yumurta, şeker, tuz kullanılarak hazırlanan, akışkan bir hamurun krema torbası yardımıyle "8-10 cm. boyutunda" fırın tepsisi üzerine serilmiş yağlı kağıt üzerine sıkılarak pişirilen, bir bisküvi çeşitidir. Doğrudan yenilebildiği gibi, daha çok pasta ve tatlı yapımında kullanılır.
Şekil olarak kedi diline benzetilmesinden dolayı, kedi dili olarak anılır. İsmi muhtelif savayer, savoiardi hangisi işinize ve kolayınıza gelirse kullanabilirsiniz. Hayal gücünüzün sonsuzluğunda, kedi dili bisküvilerini kullanılarak çok çeşitli pasta ve tatlı hazırlayabilirsiniz.

Kedi dili bisküvi mutfaklarımızda daha çok, İtalyan mutfağının çok bilinen bir tatlısı olan Tiramisu yapımında kullanılmaktadır. Bu bisküvi doğrudan mutfaklarımızda hazırlanabildiği gibi, hazır olarak ambalajı içerisinde zengin pastanelerde ve büyük alışveriş merkezlerinde bulunabilir.
Not:
Kimi tariflerde ilave olarak yağ, kabartma tozu, vanilya, toz badem ve limon kabuğu rendesi kullanılmaktadır.
Mutfağınızda kolaylıklar dileği ile,
http://tatlar.blogspot.com/