kestane ile ilgili (pişirme, yemek) herşey burada

Kestane ile ilgili (pişirme, yemek) herşey burada. Kestane nerede kullanılır ve evde  pişirme yöntemleri: Kestane, kayıngiller ailesinden bir bitkidir. Meyvesini sonbahar aylarında vermeye başlar ve kış mevsimi boyunca hep adından söz ettirir. Kestane kebap ile başlayan sözleriyle anılır ve mutfaklarımızda onlarca çeşit yemeğin hazırlanmasında, doğrudan veya katkı malzeme olarak kullanılır. Tek başına kullanılarak çorbası, kestane şekeri, ezmesi, püresi ve reçeli yapılır. Çoğu yemeklerin hazırlanmasında katkı malzeme olarak kullanılır. Tavuk ve hindi yemeklerinde, sebze yemeklerinde, makarna ve pilavlarda, pasta ve kurabiyelerin hazırlanmasında, salatalarda, etli yemeklerde ve yemeklerin yanında garnitür olarak kullanılır.

Tek başına kebabı yapılarak veya haşlanarak, çerez olarak tüketilir. Kestane kebap olarak mangal üzerinde yapıldığı gibi, fırınlarda ve ocak üzerinde tava içerisinde yapılabilir. Kebabı yapılacak kestaneler bıçak yardımıyle enlemesin ortadan çizilir. Çizilen kestaneler su içerisinde en az 30 dakika bekletilir. Kestaneler tercihinize göre ocak üzerinde tava içerisinde, mangal da sac üzerinde veya fırının orta rafında üst ısıtıcılar kullanılmak sureti ile kavurulur. Kestane pişirme yöntemleri her ailenin deneyimine göre farklıdır. Kestaneyi haşlamak için, üzerine tek veya çarpı şeklinde çizik atılır, üzerini kapatacak seviye de su dolu tencere içerisinde 30 dakika süre ile kaynatılır. 

Yemek ve tatlılarda kullanılmak istenen kestanelerin iç kabuklarını soymak için, kestaneler enlemesine orta yerinden bıçak ile çepeçevre çizilir. Çizilen kestaneler bir tava içerisinde ayçiçeği yağında 2 - 3 dakika süre ile kavurulur. Kavurulan kestaneler soğuduktan sonra, yemeklerde veya tatlı yapımında kullanılır. Kestane besin değeri olarak protein, karbonhidrat, B1, B2, B3 vitaminleri, demir, sodyum, potasyum, fosfor, kalsiyum gibi mineralleri içerir.
Mutfağınızda kolaylıklar dileği ile,
https://tatlar.blogspot.com/

Bu blogdaki popüler yayınlar

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

donmuş taze fasulye kokusu nasıl giderilir

yanık sütten ne yapılır

pilava ne kadar yağ konur