Fırın Torbası 'Fırın Poşeti' Nasıl Kullanılır?

Fırın Torbası 'Fırın Poşeti' Nasıl Kullanılır? Mutfaklarımızda ki çalışmalarımızda hayatımızı kolaylaştıran bir başka yardımcımız da Fırın Torbalarıdır. Diğer anılan ismi ile fırın poşetleri, 200 Derece ısı'ya kadar dayanıklıdır. Kızartmalarda oldukça başarılıdır. Fırın poşetinde yapılan kızartmalarda malzemeleri sık sık çevirmemiz ve fazla yağ kullanmamız gerekmez. Ayrıca gıdaların tat, koku ve vitamin kayıbını önler. Fırın tepsisi poşet sayesinde fazlaca kirlenmez. Gıdaların pişme süresi fırın torbası sayesinde kısalır. Fırın torbaları piyasa da iki boy olarak üretilir ve satışa sunulur. Marketlerden bu torbaları ihtiyacınız ölçüsünde edinebilirsiniz.
1. Küçük Boy Fırın Torbaları:
Mutfaklarımızda sıklıkla kullandığımız küçük boy 25x38 cm. ölçülerinde üretilmiştir. Et, balık ve tavuk yemeklerinin kızartılmasında kullanılır. Tanımı, Tavuk Boy fırın torbasıdır.

2. Büyük Boy Fırın Torbaları:
Mutfaklarımızda seyrek kullandığımız ve hacimli gıdaların kızartılması için 45x50 cm. ölçülerinde üretilmiştir. Hindi kızartmaları ve hacimli gıdaların kızartılması için kullanılır. Tanımı, Hindi Boy fırın torbasıdır.

Mutfaklarımızda fırın torbalarını fırın poşetinde balık, tavuk, hindi, kuzu tandır, köfte patates, sebze türlü, poşet kebabı, fırın patates ve daha sayamadığım beyaz ve kırmızı et yemeklerini fırında kızartmak için kullanırız.

Fırın Torbası Nasıl Kullanılır?
Fırın torbası kullanarak kızartma yaparken, fırınınızı en fazla 200 Dereceye kadar ısıtmalısınız. Yüksek ısılarda fırın torbasını kullanmayınız. Fırın torbasını fırın iç yüzeylerine ve ısıtıcı rezistanslarına temasını önleyiniz. Fırın torbanızı kullanırken içerisine 1 Tatlı kaşığı un koyup sallayarak un'u torba içerisine yayınız. Unlama sonrası pişirilecek malzemeyi torba içerisine koyduktan sonra kendi bağlama teli ile bağlayınız. Torba üzerine iğne veya benzeri bir cisimle iki delik açınız. Hazırlamış olduğunuz torbayı 6 cm. derinliği geçmeyen fırın tepsisine koyduktan sonra fırına veriniz. Fırından çıkardığınız torbayı yırtarak içerisinde ki pişmiş yiyecekleri servis edebilirsiniz.
Mutfağınızda kolaylıklar dileği ile,
https://tatlar.blogspot.com/

Bu blogdaki popüler yayınlar

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

donmuş taze fasulye kokusu nasıl giderilir

pilava ne kadar yağ konur

Aşurelik buğday ve yarma 'dövme' nedir