alüminyum folyo, pişirme kağıdı, streç film nedir?

Alüminyum folyo, pişirme kağıdı, streç film nedir? Mutfaklarımızda ki çalışmalarımızda hayatımızı kolaylaştıran üç yardımcımız ve bilmemiz gerekenler şunlardır.

Alüminyum Folyo:
Alüminyum folyo gıdalarımızın korunmasında, bazı yiyeceklerimizin pişirilmesinde ateşe karşı dayanıklı ve yanmama özellikleri sayesinde bizlere oldukça kolaylık sağlar. Alüminyum folyo'nun üretiminde malzeme olarak alüminyum kullanılır ve çeşitli boyutlarda rulo şeklinde ambalajlanarak kullanıma sunulur. Alüminyum folyonun yiyeceklerimizi koruma amaçlı kullanımının yararlı olduğunu herkes bilir.
Fakat yiyeceklerimizi pişirme amaçlı kullandığımızda zararlı olabileceği tartışılmaktadır.
Alüminyum folyo'ya sarılarak fırında pişirilen beyaz et ve kırmızı etlerde yüksek ısı etkisiyle oluşan buharın alüminyum folyo ile reaksiyona girmesi sonucunda yiyeceklerin insan sağlığına zarar verebileceği söylenmektedir. Alüminyum folyo fırın içerisinde tepsi ve güveç gibi kimi kapların kapatılmasında, patates ve patlıcanları közlemek için sarılarak kullanılmasında oldukça yararlıdır.

Pişirme Kağıdı:
Daha yaygın ismi ile yağlı kağıt, çeşitli ebatlarda üretilir ve rulo halinde ambalajı içerisinde kullanıma sunulur. Yağlı kağıt bizlere fırın tepsilerini yağlamadan kullanmamızı sağladığı gibi kirlenmesini de önler. Mikro dalga fırınlarda kullanılabilir. Çoğu yiyeceklerimizin fırın içerisinde pişirilmesinde kullanılır. Özellikle kağıt kebabı hazırlarken çok gereklidir.
Yağlı kağıt 180 derece'ye kadar ısıtılmış fırınlarda yiyeceklerin pişirilmesinde veya kızartılmasında uygundur. Yağlı kağıdı kullanırken fırın ısısının 180 derece'yi aşmamasına dikkat etmeliyiz. Kağıtın fırın iç yüzeylerine ve ısıtıcı rezistanslarına temasını önlemeliyiz. Fırın ısınırken pişirme kağıdını fırına koymamalıyız.

Streç Film:
Streç filmi mutfaklarımızda yiyeceklerimizi saklarken koruma amaçlı kullanırız. Streç film özellikle yiyeceklerimizi buzdolabında saklarken büyük yarar sağlar. Streçle sarılmış yiyecek kaplarında bulunan yiyeceklerin hava ile teması kesileceğinden uzun bir süre tazeliğini korur. Ayrıca streç malzemesinin özelliği sayesinde hava geçirgenliğinin olmaması ile yiyeceklerin kokularını salması önlenmiş olur.
Buzdolabında streçe sarılarak bir çok gıda maddesi bir arada bulundurulabilir. Çünkü gıdalar streçin özelliği sayesinde birbirleriyle koku alışverişinde bulunamazlar.
Mutfağınızda kolaylıklar dileği ile,
https://tatlar.blogspot.com/

Bu blogdaki popüler yayınlar

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

yanık sütten ne yapılır

pilava ne kadar yağ konur

Aşurelik buğday ve yarma 'dövme' nedir