Pirinç Unu

Pirinç unu, pirinçin kendine özgü tekniklerle kurutulup öğütüldükten sonra ki halidir. Piyasa da pastorize edilerek öğütülmüşüne ve çeşitli meyvelerin aromaları yüklenerek üretilmiş olanlarına rastlamak mümkün.
Ticari olarak üretilmiş 25 Kg. ambalajlı ürünlerin yanında, 200 gr.- 250 gr. ve 500 gr. olarak poşetlenmiş karton paket içerisinde satışa sunulmuştur.
Pirinç unu mutfaklarımızda daha çok pasta, kurabiye, kek, pandispanya, bisküvi gibi hamur tatlılarında ve sütlaç, muhallebi, dondurma, kazandibi, tavuk göğüsü, krem şokola, krem karamel gibi sütlü tatlıların yapımında kıvam verici veya artırıcı olarak kullanılır.
Ayrıca bebek mamalarında da kullanılır. Pirinç unu ambalajı açıldıktan sonra, cam kavonozlarda kapağı sıkıca kapalı olarak güneş ışığı olmayan bir yerde saklanmalıdır. Pirinç unu, besin değeri olarak protein, yağ ve karbonhidrat içerir.
Mutfağınızda kolaylıklar dileği ile,
https://tatlar.blogspot.com/

Bu blogdaki popüler yayınlar

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

pilava ne kadar yağ konur

yanık sütten ne yapılır

Aşurelik buğday ve yarma 'dövme' nedir