01 Ekim 2008

on Leave a Comment

Mangal Barbekü ve Izgaralar

Yiyeceklerimizin bir başka pişirme yöntemide ızgara yapmaktır. Özellikle beyaz et, siyah et ve deniz ürünleri ızgara yapılarak tüketilir. Bunların yanında sucuk, sosis, sakatat sınıfında ki besin maddeleri de ızgara yapılır. Izgara yapılan etlerin yanında garnitür olarak, soğan, domates ve biberlerde ızgara yapılır. Izgarada pişen etler lezzet, tat ve aroma bakımından oldukca tercih edilir. Yiyeceklerimizin ızgara yapılabilmesi için, mangal ve barbeküye ihtiyaç vardır. Piyasada üç tip mangal çeşiti vardır. LPG ile çalışan tüplü barbekü ve mangallar, kömür ile çalışan mangallar ve mutfaklarımızda kullandığımız elektrikli ızgaralardır. Yine mutfaklarımızda ızgara yapak için piyasada satışa sunulan, çok kullanışlı Grill Tavalar mevcuttur. Son zamanlarda metal ve aliminyum malzemeler kullanılarak üretilen, içinde ki yüksek kaburgalar sayesinde grill tavalar, ocak üzerinde etleri çok iyi şekilde ızgara yapmakta kullanılmaktadır. Mangallar açık havada kullanılan aletlerdir. O nedenle, mutfaklarımızda elektrikle çalışan ızgaralara ihtiyaç vardır. Piyasada ihtiyaçlarımıza uygun onlarca çeşit elektrikle çalışan ızgara bulmamız mümkün.

Resimde görünen Dumansız Elektrikli Barbekü bunlardan bir tanesidir. Bu ızgara özel olarak mutfaklarda kullanmak için tasarlanmıştır. Su ile çalışır, haznesine belirtilen işaret miktarında su konur. Izgara yaparken duman veya alev görünmez. Aksesuarları vasıtasıyle ayaklı halde, tam bir barbekü görünümünde balkonlarda kullanılabilir. Izgarası otomatik ısı ayarlıdır. Mutfaklar için vazgeçilmez bir alet olduğunu söyleyemem, fakat ihtiyaç duyulduğu hallerde çok kullanışlı bir alet olduğunu söyleyebilirim. Bu aletin tercihinize uygun benzerlerini, mağzalarda bulmanız mümkündür.
Mutfağınızda kolaylıklar dileği ile,
http://tatlar.blogspot.com/

0 yorum:

Yorum Gönder