Patlıcan

Patlıcangiller ailesinden bir bitkidir. Onlarca çeşitinin yanında, mutfaklarımızda hazırlanan onlarca çeşit yemeği vardır. Pazarcı tezgahlarında satışa sunulan çok bilinen çeşitleri, Kemer Patlıcanı, Pala Patlıcanı, Bostan Patlıcanı 'diğer adı ile Topan veya Tophane patlıcanı' ve birde, mor ve beyaz çizgi desenli alacalı patlıcan vardır.

Mutfaklarımızda patlıcan çok önemli bir yere sahiptir. Taze ve kurutulmuş olarak, fırın ve tencere yemeklerinde çok kullanılır.Tek başına kullanılarak yemekleri yapıldığı gibi, kimi yemeklere katkı malzeme olarak kullanılır. Patlıcanın çorbası, tavası, salatası, kebabı, dolması, köftesi, zeytinyağlısı, etli ve etsiz yemekleri, turşusu, reçeli, kebabı yapılır. Patlıcanın besin değeri oldukça düşüktür. Besin değeri olarak, çok düşük miktarlarda protein, karbonhidrat, A, B, C vitaminleri, kalsiyum, fosfor, sodyum, magnezyum, potasyum gibi mineraller bulunur.
Mutfağınızda kolaylıklar dileği ile,
http://tatlar.blogspot.com/