Sarımsak Ezeceği Büyük İhtiyaçtır

Sarımsak Ezeceği Büyük İhtiyaçtır: Sarımsak mutfaklarımızda, yemeklerde, buğulamalarda, dolmalarda, köftelerde, soslarda, kavurmalarda, çorbalarda kullanılır. Kullanıldığı yerler farklı olsa bile, sarımsağı bütün, kıyarak veya ezerek kullanırız. Sarımsak daha çok ezilerek kullanıldığı için, kaçınılmaz olarak ezici bir alete ihtiyaç vardır. Piyasada kullanıma sunulan, çok değişik şekilde sarımsak ezme aletleri mevcuttur. Resimde görünen her iki alet, sarımsak ezmek için üretilmiştir ve işlerini en iyi şekilde yaparlar.

Plastik olan alet, haznesine konulan sarımsağı, kelebek tutamağını saat dönüş yönüne döndürmek suretiyle ezer ve çıkartır. Haznesi içerisinde kalan sarımsak posasını çıkarmak, uğraştırıcı olsada kullanımına değer. Metal olan alet ise, üç işi bir arada yürütür. Aletin delikli haznesi içerisine konulan sarımsağı presliyerek ezer. Karşılıklı dişlerin olduğu bölüm ile fındık kırar. En son bölüm ise, kiraz çekirdeğini çıkarmak için tasarlanmıştır. 

Kendim bu aleti, kiraz reçeli yapmak için, ihtiyaç duydum ve aldım. Özellikle bu alet, kiraz çekirdeğini başarıyla çıkartır. Haznesine kiraz konur ve alet kapatılır. Haznenin altında bulunan delik içerisinden çekirdek dışarı atılır. Haznesi içerisinde kiraz gövdesi kalır. Her iki aletin de çok kullanışlı olduğunu söyleyebilirim.
Mutfağınızda kolaylıklar dileği ile,
https://tatlar.blogspot.com/

Bu blogdaki popüler yayınlar

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

donmuş taze fasulye kokusu nasıl giderilir

pilava ne kadar yağ konur

Aşurelik buğday ve yarma 'dövme' nedir