Mutfak Terazisi Dijital Olmalı

Mutfak Terazisi Dijital Olmalı: Piyasa'da mutfaklar için üretilen iki tip terazi bulunmaktadır. Mekanik ibreli terazi ve elektronik dijital terazi olarak ismlendirilir. Bu terazilerin mekanik olanı, resimde görünendir. 4 Kg. ölçme kapasiteli ve 20 gr. ölçme hassasiyetinde ki bu teraziler, mutfakta oldukça kullanışlıdır. Dış aksamı tamamen plastik malzemeden üretilmiştir. En üstte bulunan terazinin kefesi, gayet kolay bir şekilde yerine oturtulur veya çıkartılabilir. Terazi ile tartım yapılması oldukça kolaydır.
Öncelikle terazinin kalibrasyonu, yani ayarı yapılır. Aletin üzerinde bulunan ayar düğmesi, sağ veya sola döndürülerek, kırmızı renk ibrenin sıfır çizgisi ile çakıştırılması ile bu işlem tamamlanır. Terazi de tartma işlemi için, herhangi bir tabak veya bir kabın darası bu şekilde alındıktan sonra ölçüm yapılır.

Dijital Terazi

Dijital teraziler pil ile çalışır. 1 gr. ölçme hassasiyetinde ve 3-5 Kg. ölçme kapasitesindedir. Kullanım özellikleri mekanik terazi ile aynıdır. Tek farkı, 1 gr. ağırlıklara duyarlı olmasıdır. Mutfaklarımızda teraziler, sık kullanılan aletler değildir. Fakat gerek duyuldukları zaman ne kadar önemli bir ihtiyaç oldukları anlaşılır.
Mutfağınızda kolaylıklar dileği ile,
https://tatlar.blogspot.com/

Bu blogdaki popüler yayınlar

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

donmuş taze fasulye kokusu nasıl giderilir

pilava ne kadar yağ konur

yanık sütten ne yapılır