Mutfakta Fısfıs

Mutfakta Fısfıs: Pülverizatör'ün sözcük anlamı püskürteç. Diğer, çok yaygın olan bir deyimle bizler onu, fısfıs diye tanımlarız. Bu alet, genel amaçlı, su püskürtme işini yapan bir araçtır. Piyasa da çoğunlukla plastik malzeme kullanılarak yapılır. Fısfıs aleti ile evlerimizde saksı bitkilerinin yapraklarına su püskürtürüz. Bir çok ev işlerinde yardımcı görevleri de vardır.Konumuz fısfıs'ın mutfaktaki görevi olduğu için, daha çok o kısmı ile ilgileneceğiz.


Piyasada her gördüğünüz fısfıs, mutfaklarımızda kullanılmaz. Bir de, deterjan veya kimyasal maddelerin ambalajında kullanılan boş fısfıs tüp veya kutuları mutfaklarımızda hiç kullanılmaz. Sağlık açısından tehlikeli ve sakıncalıdır. Piyasada, mutfaklarda kullanılmak için, özel plastik kullanılarak imal edilmiş fısfıslar mevcuttur. Mutfaklarımızda bu fısfısları kullanmalıyız.
Ne işe yarar dersek, gerektiği zaman bu mutfak el aleti ile tepsi, tava üzerine yağ püskürtürüz. Bir de, hamur işlerinde ekmek, börek yaparken kat aralarına veya üstlerine su, süt ve yağ püskürtürüz. Resimde görünen mutfağımda kullandığım fısfıs aletim. Bu aleti daha çok ekmek ve pide yaparken, hamuru fırına sürmezden evvel üzerine su püskürtürüm. Bir de, fırından tepsiyi çıkarttıktan sonra pişme devam edip ekmeğim, pidem kurumasın diye su püskürtürüm.
Mutfağınızda kolaylıklar dileği ile,
https://tatlar.blogspot.com/

Bu blogdaki popüler yayınlar

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

pilava ne kadar yağ konur

yanık sütten ne yapılır

Aşurelik buğday ve yarma 'dövme' nedir