Maydanoz



Mutfaklarımızda maydanozu, salata hazırlarken veya yemek yaparken yapraklarını baharat olarak kullanırız. Yılın her mevsimi bulunabilen ve son derece insan sağlığı bakımından yararlı bir bitkidir. Uzmanlar, her gün bir tutam maydanoz tüketen bir insanın, günlük C vitamini ihtiyacının yarısını maydanozdan karşılayabileceğini belirtiyorlar. Özellikle, çiy yenmesi gerektiğine de dikkat çekiyorlar. Maydanoz, besin değeri çok yüksek bir bitkidir. Kalsiyum, demir, potasyum, kükürt gibi minerallerin yanında A ve C gibi vitaminler, maydanozda depolanmıştır.
Özellikle maydanoz, yüksek oranda demir ve C vitamini içerdiği için insan vücudunda kansızlığı önleme etkisi vardır. Maydanozun, insan sağlığına yararlı olduğuna ait o kadar çok bilgi var ki, saymakla bitiremeyiz. Sonuç olarak, zinde olmamız, genç görünmemiz için, bol bol maydanoz tüketmeliyiz.
Mutfağınızda kolaylıklar dileği ile,
http://tatlar.blogspot.com/