Kayısı


Kayısı, önemli bir besin kaynağıdır. Ne var ki, taze kayısı fazla dayanıklı olmadığı için, genellikle mutfaklarımızda kayısı kurusu veya kayısı konservesi olarak yerini alır. Kayısı meyvesinin çöp oluşturacak, hiç bir fazlalığı yoktur. Çekirdek içleri, acı olanları sanayide hammadde olarak kullanılmakta, tatlı olanları çerez olarak tüketilmektedir. Kayısı çekirdeğinin kabuğu preslenerek mobilya sektöründe kullanıldığı gibi, ayrıca yakacak olarak kullanılmaktadır. Mutfaklarımızda kayısı çok yönlü kullanılır.
Tek başına tatlısı, pestili, sucuğu, lokumu, reçeli, hoşaf ve kompostosu, kızartması, çöreği, pasta, kurabiye yapımında ve bazı yemeklerde katkı maddesi olarak kullanılır. Besin değeri olarak, karbonhidrat, A, B, C, E vitaminleri, fosfor, potasyum, magnezyum, kalsiyum mineralleri ve beta karoten maddesi bulunur.
Mutfağınızda kolaylıklar dileği ile,
https://tatlar.blogspot.com/

Bu blogdaki popüler yayınlar

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

yanık sütten ne yapılır

pilava ne kadar yağ konur

Aşurelik buğday ve yarma 'dövme' nedir