Hamur Kesme Bıçağı ve Spatula En Büyük Yardımcılarım

Hamur Kesme Bıçağı ve Spatula En Büyük Yardımcılarım: Mutfak çalışmalarımızda en yakın yardımcılarımız, mutfak el aletleridir. Bu küçük aletler işlerimizi hem kolaylaştırırlar, hemde yüklendikleri görevler özel olduğu için, işlerini çok iyi bir şekilde yerine getirirler. Resimde gördüğünüz 3 Adet mutfak el aleti plastik malzemelerden imal edilmişlerdir. Bu aletlerde plastik malzeme kullanılmasının amacı, kulanıldığı yerlerde diğer eşyalara zarar vermemesi içindir. Numara sırasına göre bu aletler şunlardır.
1. Hamur Kesme Bıçağı:
Bu el aleti, yoğurulmuş hamurları belirlenen ölçüde kesmeye yarar. Yoğurduğumuz hamur tek beze yapılarak mayalanması için dinlendirilir. Mayası gelen hamur hangi amaçla kullanılacaksa, amacına uygun olarak şekillendirilmesi gerekir. O yüzden, mayalanmış tek bezeyi el ile bölmek oldukça zordur. Mutlaka, bir kesici alete ihtiyaç vardır. İşte bu alet, hamur kesme işini hiç bir yere zarar vermeden yerine getirir. Özellikle, tek beze hamurun rulo yapılarak parçalara bölünmesini ustalıkla yapar. Diğer bir görevide, tepsi içerisinde bulunan malzeme yüzeyini düzeltmektir.

2. Karıştırma Kabı Spatulası:
Bu el aletinin görevi, karıştırma kabında karıştırılan sıvıların, bir başka kap içerisine aktarılmasına en iyi şekilde yardım eder. Bu alet sayesinde malzeme kayıbı ve israfı olmaz. Karıştırma kabında kek malzemesi çırptıktan sonra, malzemeyi kek kalıbına aktarmanın zorluğunu kek yapanlar bilir. Karıştırma kabında arta kalan malzemeyi kaşık ile toplamak ne kadar can sıkıcı bir iştir. İşte bu spatula bu görevini başarı ile yerine getirir. Bu spatula çoğunlukla küresel karıştırma kabında kullanılması için tasarlanmıştır. Bir ağızı kavislidir ve kazıma için çok incedir.

3. Genel Amaçlı Spatula:
Bu el aleti de diğer kavisli spatulanın yaptığı görevleri yerine getirir. Kavisli spatuladan tek farkı, iki yüzeyininde düz olmasıdır. Bu düz spatula silindirik kaplar için tasarlanmıştır. Ayrıca, ağız yapısı bıçak şeklindedir. Hamur ve benzeri malzemeleri bölmek için kullanılır. Bu üç alet, ucuz ve çok kullanışlı aletlerdir. Mutfaklarınızda malzeme ve zaman kayıbını önlemek için bu yardımcılara sahip olmanızı öneririm.
Mutfağınızda kolaylıklar dileği ile,
https://tatlar.blogspot.com/

Bu blogdaki popüler yayınlar

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

donmuş taze fasulye kokusu nasıl giderilir

yanık sütten ne yapılır

pilava ne kadar yağ konur