taze baklanın kararmaması için ne yapılır


Taze baklanın kararmaması için ne yapılır? Bakla bitkisi, sofralarımızda taze ve kuru olarak tüketilir. Baklanın çorbası, etli yemeği, zeytinyağlısı ve mezesiyle yerini alır. Bütün gıdalar gibi bakla, insan sağlığı açısından yararlı bir besindir. Protein ve karbonhidrat deposudur. Çeşitli vitamin ve mineraller yönünden oldukca zengindir. Mutfaklarımıza tazesi, genel olarak bahar ayları ile birlikte girmeye başlar.
Yemeğinin hazırlanması sırasında oldukca beceri ve özen ister. Taze bakla ayıklandıktan sonra, bıçakla doğramak yerine, elle bölünmesi yerinde olur. Küçük parçalara bölünmüş baklanın kararmaması için, unlu su içinde bekletilmesi gerekir. Unlu su içine limon sıkmaya gerek yok. Çoğunlukla zeytinyağlısı tüketilir. Bu yemeğin vazgeçilmezi, dereotu ile birlikte sarımsaklı yoğurttur.
Mutfağınızda kolaylıklar dileği ile,
https://tatlar.blogspot.com/

Bu blogdaki popüler yayınlar

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

pilava ne kadar yağ konur

yanık sütten ne yapılır

Aşurelik buğday ve yarma 'dövme' nedir