Nohut



Baklagiller familyasına ait bir bitki olan nohut, mutfaklarımızda onlarca çeşit yemeği yapılarak kullanılır. Ayrıca, leblebi yapılarak çerez olarak kullanıma sunulur. Nohut tanelerinde yağ oranı oldukça düşüktür, kolesterol içermez. Sağlımız açısından oldukça önemli bir besin kaynağıdır. Nohut bitkisel protein yanında, kalsiyum, fosfor demir gibi mineralce zengindir. Özellikle et yemeyen insanlarımızın protein ihtiyacını kuru baklagillerden, nohut veya mercimekten karşılaması gereklidir.
Kuru nohut'la yemek yapmamız için, nohut'u soğuk su içerisinde en az 10-12 saat ıslamamız gerekmektedir. Bir gece ıslanan nohut, yemek yapma hazırlık aşamasında en az 40 dakika süre ile ön haşlama yapıldıktan sonra kullanılmaktadır. Nohut yemeği etli veya etsiz olarak hazırlanabilir. Nohut'un çorbası yapılarak kullanılabildiği gibi, yemeği, ekmeği ve salatası yapılmaktadır. Mutfaklarımızda çogu yemek ve pilavlarımıza ilave malzeme olarak kullanmaktayız.
Mutfağınızda kolaylıklar dileği ile,
http://tatlar.blogspot.com/