Kültür Mantarı


Mantar, sofralarımızda yemek ve garnitür olarak yerini alır. Özellikle, beyaz ve kırmızı et kullanılarak hazırlanan yemekleri oldukca lezzetlidir. Mantarların tek başına yemeği yapıldığı gibi, diğer yemeklerin hazırlanmasına eşlik eder. Mantar uzun süre dayanamayacağı için, mantar haşlanarak uzun süre kendi suyu içerisinde muhafaza edilerek tüketilebilir. Kültür mantarın % 90'ını su oluşturur. Yemek yapılırken yemeğe kullanılacak su oranını, mantarın bu özelliğini bilerek hesap edilmelidir.
Kültür mantarının geriye kalan % 10'nu ise; vitamin, mineral ve protein oluşturur. B vitamini, demir, kalsiyum gibi mineraller ve daha çok protein içeriklidir, mantarın kolorisi oldukca düşüktür. Mantarlar, beslenmemiz açısından önemli bir besin kaynağıdır. O bakımdan, mutfaklarımızdan eksik etmemeliyiz.
Mutfağınızda kolaylıklar dileği ile,
http://tatlar.blogspot.com/