düdüklü tencere ile yemek pişirme sanattır

Düdüklü tencere ile yemek pişirme sanattır. Mutfaklarımızın en gözde aletlerinden biri de, düdüklü tenceredir. Yemeklerimizi hem çabuk, hem de besin değerini koruyarak pişiriyor olması yanında, ısı kullanımında tasarrufu bütçemize az da olsa katkı sağlar. Piyasada kullanıma sunulan 3 tip düdüklü tencere mevcuttur.

1. Gazlı ocak üzerinde ısıtılan düdüklü tencere,
2. Elektrikli ocak üzerinde ısıtılan düdüklü tencere,
3. Elektrikli düdüklü tencere,
Düdüklü tencereler çoğunlukla aliminyum ve çelik metalden imal edilmektedirler. Contalı, contasız olanları ve son zamanlarda çıkan, akıllı düdüklü tencereler mevcuttur. Sonuçta düdüklü tencerelerin tipleri nasıl olursa olsun, çalışma prensibi buhar basıncıyla yemeğimizi pişiriyor olmasıdır. Mutfağımda kullandığım düdüklü tencere, dördüncü tenceremdir. Anlatacaklarım, ilgilenen izleyicilerimle deneyimlerimi paylaşmaktır. Yararlı olabilirsem ne mutlu bana.
 

Düdüklü tencerelerimin kutusu içerisinden çıkan, el kitapçıkları hala elimde mevcut. Ayrıca, tencereleri kullanmış olmam dolayısıyle her birine ait özel bilgilere de sahibim. Bu bakımdan tencereleri mukayese ederken zorlanmıyacağım. Her tencerenin, kendine özel olarak hazırlanmış yemek pişirme süreleri birbirinden farklı. Tek ortak noktaları, tencere buhar çıkarmaya başladıktan sonra ocak ısısının düşürülmesidir.

Kullanmış olduğum tencerelerin hiç biri kitapçığında verdiği yemek pişirme süresine uymamıştır. O yüzden, 4 tencerem de bu konu'da sınıfta kalmıştır. Yemeklerimi uygun zamanda pişirmemesinin tek sorumlusu tencerem değildir. Çünkü, tencereler yemek tarifi yaparak sürelerini vermiyorlar. Ayrıca, yemek tarifi yapmış olsalar bile kullanacağımız malzemelerin ve ocak ısısı her mutfakta ayrı olacağı için bu mümkün de değildir.
 
seramutfak©

Bu blogdaki popüler yayınlar

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

donmuş taze fasulye kokusu nasıl giderilir

pilava ne kadar yağ konur

yanık sütten ne yapılır